;
;

Wednesday, April 22, 2009

Proses Pembuatan Enzim B-Swan Noni

Enzim B-Swan Noni diperam dan diproses dari intipati asal Noni berkualiti tinggi yang berasal dari kepulauan Pasifik Selatan. Ia merupakan 100% pati Noni tulen merupakan Enzim yang berkualiti tinggi, tidak mengandungi sebarang bahan tambahan atau pengawet.
  • Pokok Noni. Pokok-pokok Noni adalah pokok-pokok buah tropika yang tumbuh liar di kawasan Kepulauan Pasifik Selatan, berbuah selepas 10 bulan

  • Buah Noni.Selepas tempoh masa 18 bulan, buah Noni akan masak dengan ketuat tumbuh di atas kulit, menyerupai jambu batu. Setiap pokok akan menghasilkan sebanyak 4-8 Kilogram setiap bulan.

  • Penapaian Semula Jadi. Buah Noni yang masak dan tumbuh sempurna dipilih secara teliti sebelum diletakkan dalam tong-tong khas untuk proses penapaian semulajadi selama tempoh 3 bulan (lebih kurang 90 hari)

  • Pengekstrakan Teknologi Tinggi. Selepas penapaian semulajadi berlaku, Noni tersebut diekstrak melalui proses pengasingan yang akan memisahkan intipati daripada hampas
  • Penghapusan Bakteria Dengan Tekanan Tinggi. Proses Pensterilan, yakni mengenakan tekanan tinggi terhadap ekstrak Noni dijalankan bagi mengawal kualiti Noni yang telah ditapai.

  • Pembotolan dan Penghantaran. Noni yang dihasilkan akan dimasukkan ke dalam bekas yang bebas daripada kuman dan habuk, kemudiannya akan dihantar ke proses pembotolan

  • Perletakan dalam Kontena-kontena untuk dieksport. Ribuan kontena akan dihantar kepada penggemar Noni di serata dunia sebagai usaha meningkatkan kesihatan ke seluruh dunia.

No comments:

Post a Comment